opc_loader

Menu

Snelle en duidelijke communicatie
Groot assortiment
Gratis verzending vanaf € 45,00 (NL)
Webshop en fysieke winkel

Artelusa rugtas van kurk naturel beige

Artikelnr: 4011.01-b36
99,95
Voorraad:
1 items

Artelusa rugtas van kurk naturel 4011.01-b36

Schitterende naturel rugtas van Artelusa. De rugtas is gemaakt van goede kwaliteit kurk, heeft een beige voering (attentie, op de foto staat een roodkleurige voering afgebeeld, maar je koopt een beige voering) en sluit met een gesp en veters. De schouderhengsels zijn in lengte verstelbaar. Omdat de tas van kurk is gemaakt, draagt de tas heel erg licht. De rugtas heeft van binnen een vakje dat open is (voor je telefoon of sleutels bijvoorbeeld) en een vakje dat afgesloten kan worden met een rits. Deze geweldige rugtas van Artelusa is handgemaakt van eco-vriendelijk, stevig, 100% natuurlijk en diervriendelijk (vegan) kurk.

Afmeting: 30 x 26 x 14cm

Artelusa

is een prachtig en exclusief merk van ITALTEMPO, een bedrijf uit 1998. De producten die ze maken zijn zo ontzettend mooi en kwalitatief heel erg goed. De producten worden gemaakt van een zeer goede kwaliteit kurk. Deze kurk is 100% natuurlijk, recyclebaar, biologisch afbreekbaar en duurzaam. De verschillende kleuren en structuren van kurk maakt ieder product uniek en exclusief. Kurk draagt heel erg licht en luchtig.

MEER OVER KURK

Kurk en milieu 

Kurkeiken produceren zuurstof en absorberen CO2. CO2 zorgt voor de opwarming van onze aarde. Naar schatting schijnen de 60 miljoen kurkeiken de jaarlijkse uitstoot van CO2 van het land met 5% te verminderen. Dit is ruim 4,8 miljoen ton per jaar.
Door het verwijderen van de schors van de kurkeik (Quercus suber) wordt het niet alleen mogelijk gemaakt om vele mooie producten te maken zoals wijnstoppen, vloeren, wanden en mode-items maar bovendien is de boom, door het verwijderen van zijn bast, in staat om 3-5 keer meer CO2 te absorberen dan kurkeiken die niet geoogst worden. Een kurkeik kan tot 200 jaar oud worden. Dit komt overeen met gemiddeld zo'n 16 oogsten.

Impact van kurk 

Economisch en sociaal kent kurk een sterke impact. Het beheer van de kurkwouden draagt bij tot een duurzame ontwikkeling van de landelijke mediterrane gebieden. Meer dan 100.000 mensen in de 7 kurkproducerende landen rond het Middellandse Zeegebied zijn rechtstreeks of zijdelings afhankelijke van de kurkeconomie.

Duurzaam kurk 

Kurk is 100% natuurlijk, volledig biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk, en recycleerbaar zonder giftige afvalstoffen te produceren. Kurk kent als vernieuwende en duurzame bron geen afval. De schors kan volledig gebruikt worden: niet alleen voor wanden, vloeren en kurkstoppen maar ook voor niet alledaagse toepassingen als in de ruimtevaart, mode, en muziekinstrumenten.

Kurkbossen

De uitgestrekte montado's zijn onmisbaar voor onze planeet. Kurkbossen vormen een werelduniek ecosysteem. Ze vormen een natuurlijke dam tegen de oprukkende verwoestijning en ze beschermen de thuishaven van heel wat unieke en bedreigde diersoorten. De meest tot de verbeelding sprekende zijn de Iberische lynx en de Keizerarend. Ruim de helft van alle flora van het Middellandse zeegebied bevindt zich in de Portugese kurkwouden.

Artelusa rugtas van kurk naturel beige heeft nog geen reviews. Deel jouw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Artelusa rugtas van kurk naturel beige
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items