opc_loader

Menu

Snelle en duidelijke communicatie
Groot assortiment
Gratis verzending vanaf € 45,00 (NL)
Webshop en fysieke winkel

Borosilicaat glazen Theekan met bamboe deksel

Artikelnr: FT120-01
54,95
Voorraad:
4 items

Flora Tea Glazen theekan met bamboe deksel en schenktuit

Wat een prachtig ontwerp, deze transparant glazen theekan. De theekan wordt afgesloten met een deksel van bamboe. Met het handvat ligt de kan fijn in de hand en bij het inschenken zal druppelvorming worden voorkomen door het fijne tuitje.

De theekan is gemaakt van borosilicaatglas en zal jaren mee kunnen gaan. De kwaliteit van het glas blijft zelfs behouden na vele wasbeurten in de vaatwasmachine. De theekan heeft een diameter van 18,5 centimeter, een hoogte van 15,4 centimeter en een inhoud van 1 liter.

Attentie: het deksel kan NIET in de vaatwasser!

Deze theekan is heel geschikt voor theebloemen, theezakjes en losse thee (in een thee-ei).

WAT IS BOROSILICAATGLAS

Borosilicaatglas, ook wel hard glas genoemd, wordt gemaakt van boriumsilicaat. Dit is een zout dat bestaat uit kiezelzuur en boor. Deze samenstelling is veel sterker, maar ook veel lichter dan normaal glas, waardoor het geschikt is voor veel verschillende producten.

Sterker dan normaal glas

Er zijn meerdere voordelen ten opzichte van gewoon glas. Zo heeft borosilicaatglas een andere samenstelling dan normaal glas waardoor het smeltpunt hoger ligt en dus veel beter bestand is tegen hitte. Doordat het glas zo goed tegen hitte kan zet het minder uit tijdens warmte en krimpt het minder bij kou waardoor het tegen temperatuur schommelingen kan tussen de -30°C en 150°C. Daarnaast is het glas ook nog eens sterker dan gewoon glas waardoor het krasbestendig is en tegen een stootje kan, maar doordat het dus lichter is dan normaal glas zou je dit zeker niet verwachten

Waar wordt het allemaal voor gebruikt?

Bariumglas wordt in de keukenwereld veel gebruikt voor theepotten,glazen ovenschalen en cafetières, maar ook voor dubbelwandige glazen en normale glazen wordt het vaak gebruikt. Het glas wordt verder ook erg veel gebruikt in laboratoriums en bij ramen. 

WAT IS BOROSILICAATGLAS?

Borosilicaatglas is erg dun en weegt daarmee bijna niets. Hierdoor lijkt het alsof het veel fragieler is dan regulier (dik) glas, maar toch is dat niet zo.

Productie
De basis van dit bijzondere glas ligt in andere grondstoffen. De meeste glassoorten worden van het zogenaamde ‘calciumnatriumsilicaat’ gemaakt (zoals bijvoorbeeld de meeste normale ruiten). Borosilicaatglas wordt van ‘boriumsilicaat’ gemaakt, wat een mengeling is van zout van boor (het element ‘borium’) en kiezelzuur. Dit materiaal is enerzijds lichter, maar desondanks toch veel sterker, waarmee het een langere levensduur heeft dan het meeste reguliere glas.

Eigenschappen
Dit klinkt allemaal heel technisch, maar in de basis wordt borosilicaatglas ook wel gewoon “hard glas” genoemd. Dit wil echter niet zeggen dat het glas niet kan breken, dat zal echt gebeuren als je het laat vallen. Het kan tegen een stootje, maar zal bij vallen stuk gaan.

Toch is het veel sterker dan regulier glas en beter bestand tegen chemische aantasting. Dit type glas wordt ook wel gebruikt in een labaratorium. Borosilicaatglas gaat veel beter om met hitte (kokend theewater is geen probleem) of vrieskou (in de diepvries gaat het niet kapot), ook al lijkt het glas dunner en lichter te zijn. Daarmee wordt borosilicaatglas ook wel “glas met een langere levensduur” genoemd.

Borosilicaat glazen Theekan met bamboe deksel heeft nog geen reviews. Deel jouw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Borosilicaat glazen Theekan met bamboe deksel
Review plaatsen

Meest recente reviews