opc_loader

570 Bracelet Trio (Surface/Brown/Surface) 20cm

(Prijs excl. btw) 12,36
24,50 14,95 Je bespaart: 39%
x
Voorraad
Voorraad:
  1  items

JB030 Bracelet Trio (Surface/Brown/Surface) 20cm

Prachtige brede armband van naturelen bruin kurk. De armband is: handgemaakt van eco-vriendelijk, stevig, 100% natuurlijk en diervriendelijk (vegan) kurk en heeft nikkelvrije bronskleurige metalen onderdelen. De armband sluit met een bronskleurige magneet.

Afmeting: 20 cm

​MEER OVER KURK

Kurk en milieu 

Kurkeiken produceren zuurstof en absorberen CO2. CO2 zorgt voor de opwarming van onze aarde. Naar schatting schijnen de 60 miljoen kurkeiken de jaarlijkse uitstoot van CO2 van het land met 5% te verminderen. Dit is ruim 4,8 miljoen ton per jaar.
Door het verwijderen van de schors van de kurkeik (Quercus suber) wordt het niet alleen mogelijk gemaakt om vele mooie producten te maken zoals wijnstoppen, vloeren, wanden en mode-items maar bovendien is de boom, door het verwijderen van zijn bast, in staat om 3-5 keer meer CO2 te absorberen dan kurkeiken die niet geoogst worden. Een kurkeik kan tot 200 jaar oud worden. Dit komt overeen met gemiddeld zo'n 16 oogsten.

Impact van kurk 

Economisch en sociaal kent kurk een sterke impact. Het beheer van de kurkwouden draagt bij tot een duurzame ontwikkeling van de landelijke mediterrane gebieden. Meer dan 100.000 mensen in de 7 kurkproducerende landen rond het Middellandse Zeegebied zijn rechtstreeks of zijdelings afhankelijke van de kurkeconomie.

Duurzaam kurk 

Kurk is 100% natuurlijk, volledig biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk, en recycleerbaar zonder giftige afvalstoffen te produceren. Kurk kent als vernieuwende en duurzame bron geen afval. De schors kan volledig gebruikt worden: niet alleen voor wanden, vloeren en kurkstoppen maar ook voor niet alledaagse toepassingen als in de ruimtevaart, mode, en muziekinstrumenten.

Kurkbossen

De uitgestrekte montado's zijn onmisbaar voor onze planeet. Kurkbossen vormen een werelduniek ecosysteem. Ze vormen een natuurlijke dam tegen de oprukkende verwoestijning en ze beschermen de thuishaven van heel wat unieke en bedreigde diersoorten. De meest tot de verbeelding sprekende zijn de Iberische lynx en de Keizerarend. Ruim de helft van alle flora van het Middellandse zeegebied bevindt zich in de Portugese kurkwouden.

570 Bracelet Trio (Surface/Brown/Surface) 20cm heeft nog geen reviews. Deel jouw product ervaring en plaats een review.
570 Bracelet Trio (Surface/Brown/Surface) 20cm


Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items