opc_loader

Theecadeautje Glazen theepot met theebloemen Witte thee

x
Voorraad
Voorraad:
  1  items

Creano "Witte Thee" Bloeiende Thee Cadeauset

Ben je een thee liefhebber, dan is dit een geweldig cadeau om te geven en te krijgen. Deze bloesemthee biedt een buitengewone ervaring: in de bol zit een kunstzinnig geïntegreerde exotische bloesem. Maar de bal onthult zijn geheim pas wanneer hij in een glas of theepot met kokend heet water wordt geplaatst. Het begint langzaam te openen en aan het einde van de infusie komt de ingebedde bloem tevoorschijn, die eruit oprijst in rijke vormen en kleurrijkheid.

Bijna alles aan deze thee is handgemaakt. Slechts een paar zogenaamde meesterbinders mogen de gedroogde bladeren van de witte thee tot een bolvorm binden, omdat de kennis van deze zeldzame kunst streng wordt bewaakt. De bloesemthee blijft dus een waardevolle zeldzaamheid in China.

De witte thee

Het ErbblühlTee bestaat uitsluitend uit de witte thee "Yin Zhen", ook wel "Silver Needle" genoemd. De naam (in het Engels: zilveren naald) is afgeleid van de zilverachtige, zijdeachtig glinsterende haren op de bladpunten. Door zijn fluweelzachte en zeer milde smaak en zijn onmiskenbare lichte aroma's is deze witte thee een van de fijnste theesoorten ter wereld.

Alleen de ongeopende, bijzonder aromatische scheuten van de in China groeiende "Big White Tea Bush" worden gebruikt. Deze thee wordt met de hand geplukt en met de grootste zorg geproduceerd. Hierdoor behoudt het een relatief hoog gehalte aan polyfenolen. Net als zwarte en groene thee bevat de mild smakende witte thee de thee.

De voorbereiding

Stap 1: Breng het water aan de kook en giet het onmiddellijk in de glazen karaf. Let op: In tegenstelling tot de bereiding van groene thee is hier het gebruik van kokend heet water noodzakelijk om een optimale opening van de ErbblühlTee-ballen te garanderen.

Stap 2: Leg de bloeiende theebol voorzichtig in het water en sta versteld...

Stap 3: Houd rekening met de aanbevolen zettijd. 2-3 infusies zijn mogelijk, die zullen variëren in hun intensiteit van smaak.

De smaken

White Affair (Witte Thee met Jasmijnbloem String)

Solstice (witte thee met goudsbloembloesems)

Zilveren bruiloft (witte thee met jasmijnbloemblaadje)

Blossom Rain (Witte Thee met Rozenbloesem (Centifolia))

Gold Queen (witte thee met goudsbloembloesem en pioenroos)

Jewel Droplets (Witte Thee met Roos (Damascena) Bloesems en Jasmijn)

De ingrediënten

Witte thee (min. 95%), bloemen (1-5%) van pioenroos, calendula, roos (Damascena, jasmijn, roos (Centifolia)

BlossomTea bevat thee. Koel en droog bewaren

De Creano BlossomTheepot ca. 500ml

De Creano handgemaakte glazen theepot is speciaal ontwikkeld voor traditionele en conventionele theebereiding en is uniek in deze vorm. Bij de productie is rekening gehouden met de speciale eisen waaraan deze theepot moet voldoen om 100% aan de visuele en smaakeisen van een echte theeliefhebber te voldoen. Door zijn afmetingen en vorm brengt de theepot een nobel en aantrekkelijk ontwerp naar voren, dat niet alleen aantrekkelijk maar ook functioneel is. Hun individueel aangepaste capaciteit draagt bij tot de verfijning van de nobele en optimale smaak. De theepot van Creano-glas is perfect voor alle soorten gewone thee (kruidenthee, fruitthee, groene thee, zwarte thee), dankzij het vergrootglaseffect is het ook uniek, vooral voor onze bloeiende theerozetten en verfijnt het de smaak met zijn optimale omstandigheden op een individuele manier.

WAT IS BOROSILICAATGLAS

Borosilicaatglas, ook wel hard glas genoemd, wordt gemaakt van boriumsilicaat. Dit is een zout dat bestaat uit kiezelzuur en boor. Deze samenstelling is veel sterker, maar ook veel lichter dan normaal glas, waardoor het geschikt is voor veel verschillende producten.

Sterker dan normaal glas

Er zijn meerdere voordelen ten opzichte van gewoon glas. Zo heeft borosilicaatglas een andere samenstelling dan normaal glas waardoor het smeltpunt hoger ligt en dus veel beter bestand is tegen hitte. Doordat het glas zo goed tegen hitte kan zet het minder uit tijdens warmte en krimpt het minder bij kou waardoor het tegen temperatuur schommelingen kan tussen de -30°C en 150°C. Daarnaast is het glas ook nog eens sterker dan gewoon glas waardoor het krasbestendig is en tegen een stootje kan, maar doordat het dus lichter is dan normaal glas zou je dit zeker niet verwachten

Waar wordt het allemaal voor gebruikt?

Bariumglas wordt in de keukenwereld veel gebruikt voor theepotten,glazen ovenschalen en cafetières, maar ook voor dubbelwandige glazen en normale glazen wordt het vaak gebruikt. Het glas wordt verder ook erg veel gebruikt in laboratoriums en bij ramen. 

Theecadeautje Glazen theepot met theebloemen Witte thee heeft nog geen reviews. Deel jouw product ervaring en plaats een review.
Theecadeautje Glazen theepot met theebloemen Witte thee


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: